Blog: Waarom goede akoestiek zo belangrijk is voor je productiviteit

Welke oplossingen hebben wij gekozen?

In deze blog lees je waarom akoestiek zo belangrijk is en hoe we het bij The Sandbox hebben aangepakt.

Goede akoestiek op kantoor is essentieel voor een productieve en aangename werkomgeving. Bij de inrichting van The Sandbox hebben we veel aandacht besteed aan akoestiek, zonder afbreuk te doen aan de industriële uitstraling van onze ruimte.

Het belang van goede akoestiek op kantoor

Ons referentiekader is veranderd door het vele thuiswerken, waardoor we steeds kritischer worden op geluid. Het hybride kantoor brengt extra uitdagingen met zich mee, zoals meer flexibele werkplekken, meer overleg, meer sociale interactie en meer videobellen.

Investeren in een goede akoestiek betaalt zich uit en biedt verschillende voordelen.

  • Verbeterde concentratie en productiviteit: Een goede akoestische werkruimte zorgt ervoor dat men zich beter kunnen concentreren en productiever kunnen werken.

  • Welzijn en tevredenheid: Het creëren van een rustige en aangename werkomgeving draagt bij aan het welzijn en de tevredenheid van gebruikers van de ruimte.

  • Uitstraling: Een goede akoestiek geeft een positieve indruk van de ruimte.

  • Vermindering van stress en vermoeidheid: Een rustige werkomgeving helpt stress en vermoeidheid te verminderen, waardoor gebruikers van de ruimte zich beter voelen.

Onze aanpak

We hebben zorgvuldig keuzes gemaakt om de akoestiek te optimaliseren. We hebben verschillende oplossingen toegepast, zoals het gebruik van akoestische gordijnen van Vescom (geleverd en opgehangen door Ruud Leentjes) en planten om geluid te absorberen en de akoestiek in de ruimte te verbeteren.

Daarnaast hebben we op de begane grond moderne, akoestische wand- en plafondpanelen én (vilten) accessoires gebruikt om geluidsoverdracht te verminderen en extra geluidsdemping te creëren. Lokale partijen zoals Viltr en Mcart hebben ons hierbij geholpen.

Om geluidsoverlast van telefoongesprekken te voorkomen, hebben we een telefoonbooth geïntegreerd in onze ruimte. Ook hebben we stijlvolle wandbekleding van Woodupp en plafondpanelen toegepast in de ruimtes op de 1e verdieping, om de ruimte zo prettig mogelijk te laten aanvoelen.

Onze akoestische oplossingen hebben ook nog een extra voordeel: onze ruimtes op de 1e verdieping zijn perfect geschikt als opnamestudio's voor webinars en podcasts.

Met deze keuzes en oplossingen hebben we ervoor gezorgd dat de akoestiek in The Sandbox optimaal is, zowel functioneel als esthetisch. Ervaar het zelf. Vraag een proef(mid)dag aan.

Vorige
Vorige

Nieuw: Flex Card voor content creators

Volgende
Volgende

Blog: Het belang van natuurlijk licht voor een productieve werkdag of vergadering