Blog: Het belang van natuurlijk licht voor een productieve werkdag of vergadering

Natuurlijk daglicht biedt vele voordelen

Bij het selecteren van de locatie en het interieurontwerp van The Sandbox speelde het optimaal benutten van natuurlijk licht een essentiële rol. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat werken in natuurlijk daglicht enorm bijdraagt aan ons algehele welzijn.

Verhoogde productiviteit

Blootstelling aan natuurlijk daglicht heeft een directe invloed heeft op onze productiviteit. Door minimaal twee uur per dag in helder licht te werken, kan onze productiviteit met wel 16% toenemen. Natuurlijk licht zorgt ervoor dat we ons energieker en alerter voelen, waardoor we beter kunnen presteren.

Verbeterd zicht en concentratie

Een goed verlichte werkplek is essentieel voor een optimale visuele ervaring. Natuurlijk licht biedt helderheid en contrast, waardoor we beter kunnen zien en ons kunnen concentreren op onze taken. Het verminderen van oogvermoeidheid en het voorkomen van visuele problemen zijn belangrijke voordelen van voldoende natuurlijk daglicht op werkplekken.

Positief effect op welzijn

Naast het verbeteren van onze productiviteit en ons zicht, heeft natuurlijk daglicht ook een positief effect op ons welzijn. Het heeft bewezen invloed te hebben op ons humeur en onze nachtrust. Een werkomgeving met voldoende daglicht draagt bij aan een positieve gemoedstoestand en kan stress verminderen. Bovendien helpt het reguleren van onze interne klok, waardoor we beter kunnen slapen en uitgerust aan het werk kunnen gaan.

Creëren van een fijne werk- en vergaderruimte

Bij The Sandbox streven we ernaar om werkplekken en vergaderruimtes te creëren die bevorderlijk zijn voor productiviteit en welzijn. Daarom hebben we onze ruimtes ontworpen om maximaal gebruik te maken van natuurlijk licht. Door extra daglicht binnen te laten, zorgen we ervoor dat je je prettig voelt en beter kunt presteren.

Tip: Ga in de pauze naar buiten!

Voor optimale productiviteit is het verstandig om voldoende pauzes te nemen. Maak gebruik van het nabijgelegen park bij de Euromast en de mooie wandelroutes langs de Maas en de Schie om frisse lucht op te doen en inspiratie op te wekken. En wist je dat wij ook tools en tips beschikbaar hebben om buiten te werken. Lees hier meer.

Ervaar het zelf!

Bij The Sandbox geloven we dat een goed verlichte werkplek niet alleen een veilige werkplek is, maar ook een inspirerende omgeving waar creativiteit en samenwerking gedijen. Ervaar het zelf! Boek een tour of koop een Flex Card. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier een werkplek, een kantoor, een vergader- of coachruimte boeken.

Vorige
Vorige

Blog: Waarom goede akoestiek zo belangrijk is voor je productiviteit

Volgende
Volgende

Nieuw: Flex Card